Zonwering

In verband met drukte met de aluminium kozijnen hebben wij een tijdelijke stop voor het leveren en plaatsen van losse zonwering, rolluiken en reparatiewerkzaamheden hieraan.

Excuses hiervoor.


Screens omvatten een verticaal hangende ‘screen’, oftewel scherm, die langs de gewenste opening (ramen of deuren) gemonteerd kan worden. Screens voorkomen temperatuurstijging in uw woning en beschermen daarnaast tegen storende lichtinval. Ze houden dus de zon tegen en de warmte buiten, waardoor het binnen altijd een aangename temperatuur is. Het voordeel van screen zonwering is dat het zicht vanuit uw woning naar buiten behouden blijft (afhankelijk van de gekozen kleur en situatie), maar het zicht van buiten naar binnen beperkt wordt. Ideaal als u gesteld bent op uw privacy.

Screen zonwering

Allereerst is het belangrijk te weten hoe een screen precies in elkaar zit. Het systeem bestaat uit een cassette, oprol-as, een doek en een onderlijst. Het doek is vaak verzwaard door middel van een aluminium onderlijst. Deze glijdt vanuit de cassette tussen twee geleiders naar beneden. De cassette / kast, geleiders en onderlijst zijn in veel gevallen vervaardigd uit hoogwaardig aluminium.

Over het algemeen zijn deze in twee uitvoeringen leverbaar: het standaard screen of zipscreen. Het voordeel van een zipscreen ten opzichte van een standaard screen is de windvastheid. Bij een zipscreen wordt de doek in de geleiding geborgd d.m.v. een rits. Dit model wordt ook wel windvastscreen, ritsscreen, zipscreen of fixscreen genoemd.

Elektrische screens

De screens van ROMA worden standaard geleverd als elektrische screens. Deze worden binnen en buiten aangedreven door een elektromotor. U kunt deze bedienen door middel van een afstandsbediening, een schakelaar en/of een app op uw smartphone of tablet.

De elektrische screens van ROMA worden aangedreven met een Somfy motor. Deze motor compenseert het doekrek bij het oprollen en heeft een sensor om belemmering waar te nemen. Zo loopt u zo min mogelijk kans op schade aan uw elektrische screens.